fredag 13 juli 2012

Tårtkort

I morgon firar min brorsdotter sin allra första födelsedag! Jag har länge velat göra ett tårtkort, då jag sett Zora göra så fina. Ja, hon gör en massa underbara saker, har Ni inte varit in och kollat så är det dags!!
Är rädd att det blir en bild-explosion nu, för jag visste inte vilka bilder jag skulle gallra bort... Håll till godo! ;)
Uppställt
Utfällt
Åsså nå´n detalj då...

Vissa delar av motivet har jag målat med glittrig vattenfärg över. Det är svårt att få med på bild, men mössan glittrar en del IRL. Motivet heter "Cake girl" och kommer från Sweet Pea.



Blommorna är vanliga retroflowers som jag mixtrat med, samt satt en raindrop i mitten.


Tårtan har fått ett lager embossing för att det ska bli en mer "glasyrig" yta. Sedan har jag duttat med rosa pearlmaker runt omkring.


Ljuset knyts fast vid vikningen när kortet är ihopfällt.



Hålen till bandet är förstärkta med ett par hjärt-öljetter.


Sett från sidan
Först hade jag tänkt att fästa några pärlor högre upp på kortet, så att det skulle stå upp. Men sen så tyckte jag att själva tårtan passade som stoppkloss. Om inte annat står kortet stadigare så! :)

Kram Kicki

söndag 8 juli 2012

Konfirmation

Fick hastigt och lustigt veta att jag skulle på konfirmation denna helgen! Och jag som inte trodde att jag hade varken student eller konfirmand detta året... Tji fick jag!! 
Jag äger inga högtidsstämplar att färglägga, det blev att hitta på något annat. Kom på att jag skulle göra kortet som en liten kyrka. Men jag ville gääärna ha ett kors med, så att det blev lite högtidligt trots allt.

I ett forum på Facebook lade jag in en förfrågan om någon hade ett kors som jag kunde få byta till mig. Fick svar av en gullig tjej redan efter 6 minuter! Så vi gjorde en byteshandel, och jag fick ett kors att sätta på kyrkan. Plus en del andra saker som jag kommer ha användning för! :)
Kyrkväggen är embossad med en die från Tim Holtz. Blomrankan är från Memory box och teckensnittet heter Chandelier. En av favoriterna när det gäller bokstäver! ;)

Första gången som jag använder rosenknoppar! :) Kanske för att de jag har är så små, och passade bra till en lite mindre bukett?.. Ja, se så bra det blev med korset förresten!! Jag fick 3 olika modeller på korsen. Jag valde det i guld därför att...






...jag valde att stämpla och embossa några swirlar i guld på insidan.






Detta med byteshandel var något jag skulle kunna göra fler gånger!! :D Tror att jag skulle kunna klara mig utan en hel del saker, som någon annan behöver bättre. Det är ju så onödigt att köpa t.ex en ny stans om man bara behöver några få... Sen kostar det ju inget, förutom porto då!

Kram Kicki

onsdag 4 juli 2012

Nåldyna

Hur länge har jag inte sparat den där tomma tejprullen?... Nu har jag fått tummen ur och gjort en nåldyna av den! Inte så avancerad, mest för att jag skulle bli kvitt skräpet. Ja, i vanliga fall slänger jag tejprullen direkt, men nu ville jag försöka göra något utav den.
Olika blommor, blad, en hjärt"dekal" (som jag inte funnit något användningsområde till förut), swirl och en spets fick pryda den.
Det flockade pappret behövde inte så mycket dekoration kände jag...

När man inte har så många swirlar får man improvisera! Jag har stansat ut en, som jag sedan limmat en massa småpärlor på. För att inte det skulle lysa vitt igenom duttade jag med en grön stämpeldyna (Forest moss) när limmet hade torkat. Detta steg hade kunnat uteslutas genom att stansa i grön kartong... ;) 
Nästa gång är det troligtvis ett konfirmationskort jag visar. Ha det så bra tills dess!
Kram Kicki

måndag 2 juli 2012

Bröllopskort i westernstil




Ja, då har jag slagit i den sista spiken på det specialbeställda bröllopskortet! Och nu känner jag mig väldigt lättad, själv tycker jag att jag fick till det rätt bra i slutändan!




Oh, så många timmar jag har suttit och googlat på passande western-motiv. Till slut fann jag en siluettbild på ett förälskat cowboypar. Perfekt! Sedan började jag klura på hur kortformatet skulle se ut, och någonstans fann jag en tjej som hade gjort ett kort med saloondörrar (varför kom jag inte på det HELT själv?!). Sedan föddes idén med att göra egna "plankor", jag hade inget papper som liknade trä...

Hu, vilket jobb det var innan jag lyckades klippa ut motivet i svart cardstock. Dessutom var jag tvungen att modifiera bilden lite för att den skulle få plats på ena dörrhalvan.
Att snickra ihop dörrarna gick ju inte heller så jättefort... :P
Jag vet inte hur många gånger jag skrev ut denna affisch innan jag blev nöjd! Tyckte att det var en otroligt festlig detalj till detta tema! Och vad texten antyder så kanske det är skuggbilden av det förälskade paret som efterlyses?! :) På denna sida fann jag affischen: http://printableinvitationkits.com/western-wedding-invitation/


Insidan
Får ni någon gång ångest över att klippa en liten bit av ett stort, fint papper? Här har jag gjort det i flera olika, jag får nästan dödsångest... På mittendelen, givetvis, är det meningen att man ska skriva sin lyckönskning!

Scrollen med de vackra orden kommer från Papperssvalan, liksom papperna, ringarna och blommorna.
Japp, jag gjorde lassot!



De som läste förra inlägget vet att jag väntade på en liten detalj som kändes "viktig" för detta tillfälle. Leveransen kom så jag fick färdigställa kortet fullt ut! Och den skarpögde har redan sett dem...
~hästskorna!!

Jag tycker att jag knöt ihop temat bra, jag fick med lite av western, samtidigt som jag fick med lite romantik. Fast det är ju vad jag tycker, beställaren/mottagarna kanske inte tycker likadant!! :S 

Just det, jag var ju tvungen att ta reda på lite fakta om saloondörrarna! :) Tjusningen med dem är att de inte har någon låsanordning, utan svänger fritt fram och tillbaka av sig själva. 
Just det där med låset ställde till det för mig ~hur skulle kortet förslutas? Men lösningen kom av sig själv; i och med att jag gjorde "bräder" fick dörrarna lite tyngd, och står inte och glipar som jag trodde de skulle göra. Puh!

Detta var tidskrävande och en riktig utmaning för mig, men roligt!
Det fick bli en skylt & swirl på baksidan

Kram Kicki