tisdag 12 februari 2013

Bingo blev bokmärke

Idag när jag nätsurfade hamnade jag på En liten butiks hemsida. Ja, inget konstigt med det, där har jag varit förr! Men just idag såg jag att de har en utmaning där man ska skapa ett alster utifrån en bingobricka. 
Brickan ser ut såhär : 


 
Man väljer sedan en våg- eller lodrät rad att ha med på sitt alster. Jag har aldrig testat att "bingo-scrappa" förut. Tyckte det var dags nu! 
Eftersom sambon har börjat jobba borta under veckorna har jag tagit upp något jag lagt undan, nämligen bokläsning. Har nog inte läst en bok på 10 år...
Alltså ~jag måste ha ett bokmärke!!

Jag har sett en typ av bokmärke som jag velat göra länge, men inte blivit av. Nu har jag sett det flera ggr på Facebook, och har fått lite vatten på kvarnen! :)  Och såhär blev mitt!

Raden jag har valt är lodrät 2, alltså spetsband, fjäril, utstansat och brads

Ni hittar spetsen på diagonalen, den fann jag i mina gömmor.
Fjärilen är inte så svår att se va? Den har fått en skrud av halvpärlor och glitter, det kan man aldrig få för mycket av! ;)
Utstansat består av blommor, oxå de är dekorerade med pärlor och glitter. Utom en blomma, den stora. Den har fått en brad som center.

Att det ska vara så svårt att ta bra kort på korten! Antingen så blir det bra skärpa på pärlorna, eller glittret, eller pappret, typ. Aldrig allt på samma gång... Grrr :/

 Stämpeln är embossad med silver. "All my possesions for one moment in time", kommer från Whimsy Stamps. Fast jag undrar om inte stämpeln har en felstavning, tror det ska stavas "possessions"... Någon som vet?
På varje liten blomma, samt på fjärilen, har jag penslat lite lim och doppat i vanligt glitter. Petat dit små halvpärlor med tandpetare... Hihi, billig terapi, och roligare oxå kan tänkas!  
Efteråt har jag sprayat med hårspray så att inte glittret ska lossna så lätt.
Såhär ser det ut när det sitter i boken. Just denna boken har en skrift som jag inte kan läsa, men det såg bra ut på bild! ;)


 Här ser man mönstret i pappret tydligare än på första bilden. Men då syns inte texten lika tydligt istället... 
Nej, nu ska jag gå och lägga mig...och läsa!

God natt!

Kram Kicki

4 kommentarer:

 1. Vilket vårligt, fint bokmärke! Varmt tack för att du vill delta i En liten butiks februaritävling med ditt bidrag. Lycka till //Lotta

  SvaraRadera
 2. Åh Kicki, vilket härligt bokmärke! Det ser väldigt lyxigt ut med glittret, blommorna och alla pärlor.

  Tack för ditt bidrag och lycka till i tävlingen!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Så fint kortet blev det är roligt med tävlingar. Man blev så glad över att se ditt kort.
  Bilden som jag hade på svågerns kort var ett vintagekort.
  Kram Ulla

  SvaraRadera
 4. Åh så fint det blev.. så mycket vackra och genomtänkta detaljer :D

  SvaraRadera