måndag 2 juli 2012

Bröllopskort i westernstil
Ja, då har jag slagit i den sista spiken på det specialbeställda bröllopskortet! Och nu känner jag mig väldigt lättad, själv tycker jag att jag fick till det rätt bra i slutändan!
Oh, så många timmar jag har suttit och googlat på passande western-motiv. Till slut fann jag en siluettbild på ett förälskat cowboypar. Perfekt! Sedan började jag klura på hur kortformatet skulle se ut, och någonstans fann jag en tjej som hade gjort ett kort med saloondörrar (varför kom jag inte på det HELT själv?!). Sedan föddes idén med att göra egna "plankor", jag hade inget papper som liknade trä...

Hu, vilket jobb det var innan jag lyckades klippa ut motivet i svart cardstock. Dessutom var jag tvungen att modifiera bilden lite för att den skulle få plats på ena dörrhalvan.
Att snickra ihop dörrarna gick ju inte heller så jättefort... :P
Jag vet inte hur många gånger jag skrev ut denna affisch innan jag blev nöjd! Tyckte att det var en otroligt festlig detalj till detta tema! Och vad texten antyder så kanske det är skuggbilden av det förälskade paret som efterlyses?! :) På denna sida fann jag affischen: http://printableinvitationkits.com/western-wedding-invitation/


Insidan
Får ni någon gång ångest över att klippa en liten bit av ett stort, fint papper? Här har jag gjort det i flera olika, jag får nästan dödsångest... På mittendelen, givetvis, är det meningen att man ska skriva sin lyckönskning!

Scrollen med de vackra orden kommer från Papperssvalan, liksom papperna, ringarna och blommorna.
Japp, jag gjorde lassot!De som läste förra inlägget vet att jag väntade på en liten detalj som kändes "viktig" för detta tillfälle. Leveransen kom så jag fick färdigställa kortet fullt ut! Och den skarpögde har redan sett dem...
~hästskorna!!

Jag tycker att jag knöt ihop temat bra, jag fick med lite av western, samtidigt som jag fick med lite romantik. Fast det är ju vad jag tycker, beställaren/mottagarna kanske inte tycker likadant!! :S 

Just det, jag var ju tvungen att ta reda på lite fakta om saloondörrarna! :) Tjusningen med dem är att de inte har någon låsanordning, utan svänger fritt fram och tillbaka av sig själva. 
Just det där med låset ställde till det för mig ~hur skulle kortet förslutas? Men lösningen kom av sig själv; i och med att jag gjorde "bräder" fick dörrarna lite tyngd, och står inte och glipar som jag trodde de skulle göra. Puh!

Detta var tidskrävande och en riktig utmaning för mig, men roligt!
Det fick bli en skylt & swirl på baksidan

Kram Kicki

1 kommentar:

  1. MEN WOOW WOOW såå läckert bröllopskort i westerntema, vilka härliga detaljer, du har verkligen fått till det såå himla snyggt, I love it :)

    KRAM MAJSAN

    SvaraRadera