onsdag 28 november 2012

Ljuslykta

En kväll när jag och mamma var på Ica och handlade visade hon mig på en ljuslykta som hon gillade. 89 spänn för en liten lykta i rött glas, med ett fastklistrat motiv och glitterdekor runt. "Skulle inte du kunna göra såna?" frågade hon. Var bara tvungen att testa när jag kom hem!

En ljuslykta hade jag sedan tidigare, där motivet diskats bort för längesen. Jag klistrade dit min nya bild, sedan embossade jag några swirlar i guld på den. Det var lite trixigt att stämpla på glaset utan att stämpeln gled iväg. Fick göra om proceduren några gånger, tur att min embossingdyna är genomskinlig! När jag skulle värma med embossingfönen var jag rädd att glaset skulle spricka av värmen. Men det gick!
Runt motivet använde jag ett guldigt glitterlim.


Mamma blev så nöjd över sin nya ljuslykta, risken finns att hon kommer med en massa udda glas som jag ska pimpa upp! ;) Får se om jag törs att ge mig på vanliga glas. Rädslan att de ska spricka av värmen och att jag ska skära mig finns kan jag lova! 

Kram Kicki

2 kommentarer:

 1. Kul att du är med om min candy :)

  Väldigt fin ljuslykta, söta änglar.

  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Tack för din fina kommentar inne hos mig =)
  Hoppas du provar fudgen, den är supergod!!

  Vilken snygg ljuslykta du gjort!! Finns nog risk att du kommer få göra fler tror jag,hihi.
  Så kul när man kan göra eget istället för att köpa dyra saker ibland, sedan får man ju dom precis som man önskar i både färg och form = så perfekt!
  kram iffa

  SvaraRadera