måndag 27 maj 2013

Dopkort *2

Blir inte så mycket variation på korten nu! ;)
Idag visar jag två dopkort, ett blått och ett rosa.

Mitt kusinbarn, tillika årets förstfödda värmlänning, döptes för några veckor sedan. Tyvärr kunde vi inte närvara eftersom vi hade eländiga magsjukebaciller hemma hos oss...
 
Kortet sett lite från sidan.
Banden är fortfarande inte klippta här.


Insidan av kortet.
Runt versen har jag limmat ett crèmefärgat  pärlband.


Även om vi inte var med på själva dopet hade vi köpt present. Kartongen var lite tråkig, så den pimpade jag upp! :) Fick testa några av mina dies som legat nya ett bra tag.


Andra kortet var en beställning. Jag vet inte varför, men mina kort går automatiskt i blått om det är till en kille. Och rosa om det är till en tjej. 
 
Jag tycker att det är svårt med detta nya "genus-tänket". Mina killar föredrar blått, grönt osv. Och tjejen är rosa ända ut på naglarna, trots sin ringa ålder av 33 månader! Jag har inte påverkat dem att tycka om vissa saker, de har fått välja själva. Grabbarna har valt att leka med bilar, pirater och allsköns monster medans dottern har dragits till dockor, hårspännen och nagellack... Och jag misstycker faktiskt inte!
 
Sett lite från sidan.
Detta kort knöt jag inget band runtom, för jag ville ha med dopdatumet. Hade blivit för mycket med en rosett ovanför tyckte jag. 
Mitt nyinköpta alfabet Mademoiselle har jag använt här, visst är det snyggt!? Och alldeles, alldeles för dyrt egentligen, men jag har önskat mig det så länge... Stickles på så att det glittrar!Detta kort är likadant som det första inuti.
Tycker det är så fint att använda pärlband, men svårt att få dem på plats!
 
 

Jag gjorde en ask till detta kortet, lite roligare att ge bort en fin ask istället för ett kuvert kanske?! :) 
Det är lätt att få fingeravtryck på OH-plasten, så man får vara försiktig när man klipper i den. För det är minsann inte lätt att få bort dem sen! Det är oxå lätt att få reflexer i plasten när man ska ta kort... :p

Paketerat och klart! Fotografen tänkte dock inte på att se till att korset hängde rakt... Och detta med reflexer!
Hoppas beställare och mottagare blev nöjda!
 
Kram Kicki
 2 kommentarer:

 1. Många fina saker. =) Tack för alla fina kommentarer och kul att du vill vara med i blogcandyn. Lycka till.

  Ha det fint!

  SvaraRadera
 2. Tack för att du är med på min blogcandy :) Jättekul att du hittade in till mig och tusen tack för dina kommentarer :) Det värmer :)
  Vilka fina alster du visar här inne hos dig, mallen på bodyn var super och den ska jag testa på!
  Kram Mia

  SvaraRadera